Een ongeluk overkomt ons allemaal wel eens… Jullie zoontje steekt verstrooid de straat over, waardoor een wagen moet uitwijken en tegen een paal belandt… Op bezoek bij vrienden stoot u per ongeluk een waardevolle vaas om… U hebt materiaal voor verbouwingswerken gehuurd en laat het vallen, waardoor een machine beschadigd is…

De familiale verzekering, ook wel verzekering privéleven genoemd, beschermt het hele gezin (inclusief huisdieren, poetsvrouw, babysit) bij onopzettelijke fout. Lichamelijke letsels en materiële schade zijn wereldwijd gedekt. Bovendien hoort hierbij ook een beperkte waarborg rechtsbijstand.

U stelt thuis  iemand te werk voor het huishouden, de tuin of om op de kinderen te passen (niet van toepassing via dienstenscheques)? Dan loopt u steeds het risico aansprakelijk gesteld te worden wanneer zij een arbeidsongeval hebben. Uw poetsvrouw is onderweg naar u en heeft een auto ongeval, waardoor ze invalide wordt… De tuinman is bezig met scheren van de hagen en verwondt zich daarbij… Terwijl ze met uw kinderen aan het spelen is, valt de babysit en breekt haar been…

De verzekering huispersoneel dekt uw aansprakelijkheid wanneer uw huispersoneel geconfronteerd wordt met een arbeidsongeval of een arbeidswegongeval. Ze zal een vergoeding uitkeren bij tijdelijke en blijven ongeschiktheid, overlijden, medische kosten, enz. Deze verzekering is dan ook wettelijk verplicht!

Wanneer u of iemand van uw gezin geconfronteerd wordt met een hospitalisatie, brengt dit heel wat onverwachte kosten met zich mee… Uw zoontje heeft een ski-ongeval gehad en hierdoor zijn been gebroken en moet geopereerd worden… U wordt getroffen door kanker en er wacht u een lange behandeling…

De hospitalisatieverzekering dekt de medische en paramedische kosten bij een ziekenhuisopname, alsook de eventuele kosten binnen een bepaalde periode voor en na de hospitalisatie. Ook komt deze verzekering tussen in de kosten voor een aantal ernstige ziektes, al dan niet met opname in het ziekenhuis.

De technologie staat niet stil en de fietsen van vandaag zijn daar vaak een voorbeeld van. Maar is uw fiets wel goed verzekerd? U geniet van een fietstocht, maar komt ten val waardoor uw elektrische fiets zwaar beschadigd is… Tijdens het mountainbiken breekt de as van uw fiets…

Met de fietsverzekering is al deze schade aan uw fiets gedekt, behalve normale slijtage en schade aan enkel banden of kabels. De verzekering komt tussen tot een vooraf afgesproken bedrag en kan uitgebreid worden met een burgerlijke aansprakelijkheid en persoonlijke ongevallen verzekering.

Wanneer u wordt getroffen door een ongeval, kunnen de financiële gevolgen groot zijn… Naast de eventuele medische kosten kan dit ook aanleiding geven tot een al dan niet gedeeltelijk verlies van inkomen bij overlijden of invaliditeit.

Om uzelf en uw gezin te beschermen tegen de financiële gevolgen van een ongeval, kan u een verzekering persoonlijke ongevallen afsluiten. Deze verzekering keert een vooraf bepaald kapitaal uit bij overlijden en invaliditeit en komt ook beperkt tussen in de medische kosten.

Op pensioen gaan vormt een cruciale stap waarop u zich tijdig moet voorbereiden. Als u uw levensstandaard wenst te behouden, vormt pensioensparen dan ook een noodzakelijke aanvulling op de sociale zekerheid. U kan jaarlijks tot 940 euro (2017) fiscaal inbrengen per partner. De minimum duurtijd bedraagt 10 jaar.

Pensioensparen heeft enkele belangrijke voordelen:

1. Gunstige fiscaliteit

 • De fiscus betaalt u tot 30% (te verhogen met de gemeentelijke opcentiemen) terug
 • Er is geen premietaks verschuldigd
 • Eenmalige taxatie van 8% op 60 jaar. De kapitalen gevormd tussen 60 en 65 jaar zijn belastingvrij.
 • De opgebouwde winstdeelname is belastingvrij

2. Soepele formule – u kan gezinsbescherming inbouwen door extra waarborgen te onderschrijven:

 • Extra kapitaal overlijden
 • Ongevallenverzekering
 • Teruggave van de premie bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of ongeval
 • Uitkering van een arbeidsongeschiktheidsvergoeding ingeval van ziekte of ongeval

Daarnaast is pensioensparen ook cumuleerbaar met langetermijnsparen, Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) en Individuele Pensioentoezegging (IPT).

Op pensioen gaan vormt een cruciale stap waarop u zich tijdig moet voorbereiden. Als u uw levensstandaard wenst te behouden, vormt langetermijnsparen dan ook een noodzakelijke aanvulling op de sociale zekerheid. U kan jaarlijks tot maximum 2.260 euro (2017) fiscaal inbrengen. Dit bedrag wordt als volgt berekend: 171 euro + 6% van het Netto Belastbaar Inkomen.

Langetermijnsparen heeft enkele belangrijke voordelen :

1. Gunstige fiscaliteit

 • De fiscus betaalt u tot 30% (te verhogen met de gemeentelijke opcentiemen) terug
 • De premietaks bedraagt slechts 2%
 • Eenmalige taxatie van 10% op 60 jaar. De kapitalen gevormd tussen 60 en 65 jaar zijn belastingvrij.
 • De opgebouwde winstdeelname is belastingvrij

2. Soepele formule – u kan gezinsbescherming inbouwen door extra waarborgen te onderschrijven:

 • Extra kapitaal overlijden
 • Ongevallenverzekering
 • Teruggave van de premie bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of ongeval
 • Uitkering van een arbeidsongeschiktheidsvergoeding ingeval van ziekte of ongeval

Daarnaast is langetermijnsparen ook cumuleerbaar met pensioensparen, Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) en Individuele Pensioentoezegging (IPT). U dient evenwel rekening te houden met de “woonbonus” in geval van een hypothecair krediet. In dit geval is de premie van het langetermijnsparen vervat in de woonbonus.